AllesHulpverleningmisdrijfOnderzoekPolitie

1200 Hennepplanten gevonden in Bedrijfspand | Schiedam

Schiedam – Agenten vonden op dinsdagochtend rond 10:30 uur 1.200 hennepplanten in een bedrijfspand in de Van Berckenrodestraat. De kwekerijk werd direct ontmanteld. De politie start een onderzoek.

De politie stelde het onderzoek in nadat ze een tip had gekregen. In het bedrijfspand vonden agenten een hennepkwekerij met 1.200 hennepplanten. Meteen werd overgegaan tot de ontmanteling van de kwekerij. De politie stelt een onderzoek in.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Zoals elke hennepkwekerij liep ook deze een verhoogd risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

Aanwezigheid van hennepgeur.
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
Constant zoemend of ronkend geluid.
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Foto van de kwekerij in Schiedam

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.