143 bekeuringen bij grootschalige verkeerscontrole | Rotterdam Ommoord

Rotterdam – Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het betrof een controle gericht op verkeersveiligheid en ondermijning. Tientallen politieagenten namen deel aan de actie, zo waren er het Team Verkeer, de bereden politie, wijkagenten en de politiehelikopter ter plaatse.

In het begin van de middag was het gelijk raak. Twee gasten gingen ervandoor op een brommer bij de controle. Er ontstond een achtervolging door de wijk Zevenkamp. Uiteindelijk werd één van de verdachten aangehouden met een kilo aan henneptoppen in zijn bezit. Naar zijn maatje wordt nog onderzoek gedaan.

Na alle jaren van controles bleken de bestuurders van brommertjes en scooter het nog steeds niet allemaal op orde te hebben. 50 bestuurders kregen een prent voor een te hoge constructiesnelheid, daarnaast werd er een WOK-melding opgemaakt. Dat houdt in dat het scheurijzer door de Rijksdienst van het Wegverkeer het voertuig opnieuw zal keuren als de snelheid weer terug naar normaal is gebracht. Tot die tijd mag je er niet meer op rijden.

Naast de bekeuringen voor een te hoge snelheid kregen 25 verkeersdeelnemers een bekeuring voor het mobiel bellen terwijl er een voertuig werd bestuurd. 13 bestuurders bleken zonder rijbewijs te rijden. 7 personen werden aangehouden voor het overtreden van Art 8. Zij hadden of teveel gedronken of waren onder invloed van drugs. Een Poolse man werd aangehouden omdat hij zich niet kon identificeren. Een andere bestuurder werd aangehouden omdat hij een motorvoertuig bestuurde met een ingevorderd rijbewijs.

De actie is één van de vele grootschalige acties in de wijken Ommoord en Zevenkamp. Het is een combinatie van diverse specialisten en maakt de aanpak effectief op het gebied van verkeersveiligheid maar ook de aanpak op ondermijning.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.