18 vluchtelingen uit container gehaald, Chauffeur vrachtwagen aangehouden | Reeweg Rotterdam

Rotterdam – Vrijdagmiddag 7 september rond 18.00 uur hebben de hulpdiensten een belletje gekregen dat er mensen uit een ander land zich in een container zouden bevinden. Het was echter niet duidelijk in welke container de mensen zatten. De mensen zouden zelf 112 hebben gebeld.

De hulpdiensten, inclusief het Rode Kruis werden massaal opgeroepen voor de mensen in de container. Via zendmasten heeft de politie rond 19.00 uur de container met mensen kunnen traceren. Brandweer en ambulancepersoneel ontfermen zich over de slachtoffers die werden opgevangen in het Douane-gebouw.

18 personen, die vast zaten in de container zijn door het ambulancepersoneel nagekeken en één persoon is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De overige personen zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie, die onderzoek zal doen naar de herkomst en achtergronden.

De chauffeur van de vrachtwagen die de container vervoerde, waarin 18 verstekelingen werden aangetroffen, is aangehouden. Het betreft een 43-jarige man uit Roemenië. De vrachtwagen met oplegger is meegenomen voor onderzoek.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.