ArrestatieteamHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

21-jarige man uit Almere aangehouden voor bankhelpdeskfraude | Rotterdam – Nederland

Nederland – De politie heeft twaalf aangiftes van bankhelpdeskfraude kunnen linken na de aanhouding van één verdachte. De 21-jarige man uit Almere werd in augustus op heterdaad aangehouden nadat hij herkend was als bankmedewerkerfraudeur.

Er werd contact gelegd met het slachtoffer met de smoes dat de bankpas met pincode opgehaald moest worden. Even later werd de pas opgehaald door de 21-jarige man. Dankzij de alerte melder – die de man herkende van beelden vanuit een ander filiaal – kon hij aangehouden worden. Bij zijn aanhouding had de man de gestolen pas en goederen die betaald waren met de pas in zijn bezit. Zijn telefoon is toen in beslag genomen voor onderzoek.

Uit de gegevens in de telefoon bleek dat er een groter netwerk van fraudeurs achter zat. Met deze informatie kon de politie op maandag 11 en dinsdag 12 december nog twee aanhoudingen verrichten. Deze twee mannen uit Kampen en Amsterdam van 22 en 23 jaar worden verdacht van oplichting. De eerste aangehouden man is opnieuw aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij de twaalf ontdekte aangiftes. De drie hebben al voor zeker 37.000 euro afgenomen en diverse goederen gestolen. Zij richtten zich op alleenstaande, oudere vrouwen. Het gaat om aangevers door het hele land; in Rotterdam, Leiden, Oosterhout, Marken, Schagen, Amersfoort en Den Bosch.

Bron: Politie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.