30-jarige Poolse vrouw aangehouden in onderzoek naar moord | Rotterdam

Rotterdam – Woensdag 16 september heeft de politie een 30-jarige Poolse vrouw aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de moord/doodslag op Tomasz Zawierucha. Het lichaam van de 30-jarige Pool werd in april 2014 in de Scheurhaven in Rotterdam aangetroffen.

Op 11 april 2014 werd in het water van de Scheurhaven bij Rozenburg het lichaam van Thomasz Zawierucha aangetroffen. De man bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gebracht. Direct na het aantreffen van het lichaam is de politie een grootschalig onderzoek gestart. Van het gezicht van de man werd destijds door de universiteit van Dundee een levensechte computerreconstructie gemaakt. In maart 2015 werd de zus van het slachtoffer gewezen op een website waar informatie over het slachtoffer stond. Zij herkende haar broer en nam contact op met de Poolse politie.

Opsporing Verzocht

Het onderzoeksteam is sindsdien druk bezig om te achterhalen wie verantwoordelijk is of zijn voor de dood van Zawierucha. Inmiddels hebben rechercheurs met een aantal mensen uit de omgeving van de Pool gesproken. Uit dat onderzoek blijkt dat de man op 23 februari 2014 in ieder geval nog in leven was en is meer bekend geworden over het leven van de Pool in Nederland. Op dinsdag 25 augustus werd in het programma Opsporing Verzocht wederom aandacht aan deze zaak besteed.

Beschikt u over informatie?

Met de aanhouding van de vrouw is het onderzoek nog niet afgerond. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie is nog steeds op zoek naar meer informatie over dit misdrijf. Kunt u meer vertellen over het slachtoffer? Neemt u dan contact op met de rechercheurs van het onderzoeksteam Scheurhaven. Zij zijn bereikbaar via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800- 7000.

Bron: Politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.