AllesAmbulanceBrandweerGrotehulpverleningHulpverleningMiddelhulpverleningOnderzoekOngevalPolitie

31 gewonden na ongeluk met 3 trams | Rotterdam

Rotterdam – Maandagmiddag vond een kop-staart botsing plaats tussen drie trams bij de halte Breeplein in Rotterdam Zuid. Daarbij zijn 31 mensen gewond geraakt. De oorzaak van de botsing is nog onbekend.

Even voor 13 uur reed bij halte Breeplein een tram tegen een tweede tram die vervolgens doorstootte naar een derde tram. Verdeeld over de trams zaten 48 passagiers.

In totaal zijn 29 mensen overgebracht naar het ziekenhuis, waarvan twee zwaargewond. Twee passagiers hoefden niet naar het ziekenhuis maar hebben wel het advies gekregen om de huisarts te bezoeken. Onder de gewonden bevond zich ook de bestuurder van de achterste tram. De andere twee trambestuurders bleven ongedeerd.

Nadat alle gewonden waren overgebracht naar het ziekenhuis is de politie nog enige tijd bezig geweest met het veilig stellen van informatie voor het onderzoek. Zo zijn de black boxen van de tram in beslag genomen, foto’s gemaakt van het schadebeeld en sporen veilig gesteld.

Tramlijn 2, 20 en 25 waren tussen de Laan op Zuid en de Beijerlandselaan lange tijd gestremd. De RET heeft op dit stuk pendelbussen ingezet. De hinder voor het verkeer en openbaar vervoer bleef beperkt.

Toen deze werkzaamheden waren afgerond konden even voor 17.00 uur de voorste en middelste tram op eigen kracht wegrijden. Even na 17.00 uur is de achterste tram weg gesleept. De trams zullen nog bekeken worden voor nader onderzoek. Ook zullen de verklaringen van de bestuurders en getuigen nog worden opgenomen. Al deze informatie zal uiteindelijk moeten leiden tot meer duidelijkheid over de oorzaak.

Foto’s: Dennis Vervoorn | www.vervoornfotografie.nl

IMG_1037

IMG_1051

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.