
350 tot 400 auto’s weggestuurd bij Politiecontroles Maasboulevard en De Esch | Rotterdam
Rotterdam – Bewoners aan de Esch en Maasboulevard hebben al langer last van de geluidsoverlast afkomstig van de Maasboulevard, de parkeerplaats bij De Esch, de Rhijnspoorkade en het nabijgelegen tankstation.
De Maasboulevard e.o. was altijd al druk bezocht met personen die kwamen ‘chillen’, met name Rhijnspoorkade en Plantagedreef. Er zijn veel klachten binnengekomen. Denk aan te hard rijden, dubbel parkeren, geluidsoverlast van muziek en van schreeuwende jongeren, gebruik van lachgas, hangen en rotzooi achterlaten, algeheel onwenselijk gedrag.
Deze samenscholing zorgt voor een sfeer die veel bewoners als onprettig en zelfs onveilig ervaren. Het is te zien in een van de vele filmpjes die de omwonenden maken van de overlast in hun wijk. Toeterende auto’s, knetterende uitlaten, lachgastanks langs de weg en zwerfafval.
De politie is bekend met de klachten van bewoners en is sinds dat de overlast bekend is, zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig. Agenten controleren strenger en handhaven waar mogelijk. We voeren verkeerscontroles uit en controleren voertuigen: meteen bekeuren en wegsturen. Voor de langere termijn aanpak zijn we samen met de gemeente bezig met een structurele aanpak.
De politie probeert iedere avond de wijk dicht te zetten en aanwezigen die niet in de wijk wonen te informeren en weg te sturen. De afgelopen periode zijn er meerdere controles uitgevoerd. Hierbij zijn in totaal zijn zo’n 350 tot 400 auto’s weggestuurd. Vaak zitten er in één auto ongeveer 3 personen, dat zijn zo’n 750 mensen.
Verder zijn er de afgelopen periode minstens 85 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere rijden met de bromfiets over fietspad langs Maasboulevard, de constructiesnelheid van bromfietsen, het niet dragen van een autogordel of een goedgekeurde helm op motorfiets. Maar ok het rijden met te geblindeerde ramen, overschrijden van de snelheidslimiet en te harde uitlaten.
Blijf overlast melden
Het belangrijkste is dat men blijft melden. Vanuit de politie controleren ze de wijk meerdere keren. We wijzen mensen op hun gedrag en sturen degenen die overlast veroorzaken de wijk uit. Samen met de gemeente heeft deze overlast onze aandacht. Bel bij overlast de politie op 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.
