BerovingDiefstalHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

39-jarige man aangehouden na plaatsen cashtraps | Rotterdam – Den Haag

Rotterdam – afgelopen donderdag is een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, op heterdaad aangehouden in Rotterdam voor het plaatsen van cashtraps.

Afgelopen maand werden er diverse cashtraps geplaatst in verschillende geldautomaten in het centrum van Den Haag maar ook op andere plekken in Den Haag, Rijswijk en Nootdorp. Er werd een onderzoek gestart dat leidde naar de aanhouding van de 39-jarige verdachte. De verdachte is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft besloten dat de verdachte langer vast blijft zitten.

Wat is een cashtrap
Een cashtrap is een metalen plaatje die wordt geplaatst op de geldmond van een geldautomaat waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Dit plaatje wordt inclusief het geld op een later moment opgehaald.

Wat te doen bij een cashtrap?
Bekijk voordat u een pintransactie doet bij een geldautomaat, hoe de geldmond van de automaat eruitziet. Wanneer u een dergelijk metaal plaatje, zoals te zien is op bovenstaande afbeelding, aantreft bij een geldautomaat is het niet verstandig om te gaan pinnen. Bel direct de politie via 0900-8844 zodat de politie het plaatje kan weghalen en er onderzoek kan worden gedaan.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.