AanrijdingAmbulanceBrandweerHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieReanimatieTraumahelikopter

8 jaar cel na doodrijden gezin tweede kerstdag 2022 | Groene Kruisweg Rotterdam

Rotterdam – De 30-jarige Suraj A. is dinsdag 16 april 2024 veroordeeld tot 8 jaar cel voor het doodrijden van een gezin op tweede kerstdag 2022 op de Groene Kruisweg.

De 30-jarige man reed met hoge snelheid door vanaf Rhoon door het rode verkeerslicht. Op dat moment kwam het gezin met hun auto door het groene verkeerslicht vanaf de snelweg A15 met een frontale aanrijding tot gevolg.

De klap was zo hard dat de Junior (36), Dende (35) en Lala (7) uit de auto werden geslingerd. Ze overleden alle drie ter plekke. De 30-jarige Suraj A, die het ongeluk veroorzaakte, bleek zwaargewond te zijn en is door de brandweer uit zijn auto geknipt.

De man bleek dronken achter het stuur te zitten met een alcoholpromillage van 1.53 in zijn bloed. De rechtbank stelt dat A. de kans op een dodelijk ongeluk bewust heeft aanvaard en het risico dat hij zelf zou komen te overlijden op de koop toe heeft genomen.

De man heeft vandaag in de rechtbank 8 jaar cel gekregen, maar geen rijontzegging. Dit had de familie van het overleden gezin graag ook gewild, maar zijn verder blij met de veroordeling.

Foto’s van het ongeval:

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.