86-jarige man gewassen en bestolen door nep-thuiszorg | Rotterdam

Rotterdam – Een 86-jarige bewoner van de Patijnstraat in Rotterdam is zaterdagochtend bestolen door twee vrou-wen die zich voordeden als Thuiszorgmedewerkers. Terwijl de ene vrouw de man waste, doorzocht de andere vrouw de woning. Met 1500 euro gingen de vrouwen er vandoor.

Omstreeks 09.50 uur werd er bij man aangebeld. Normaal gesproken komt de Thuiszorg om kwart over tien, dus de man dacht dat ze deze dag een beetje vroeg waren en deed niets vermoedend open.

De man liep vervolgens naar de doucheruimte toe, pakte zijn krukje en en nam vervolgens plaats onder de douche. Eén van de vrouwen hielp hem met douchen. De andere vrouw bleef buiten de badkamer. Terwijl de man zich afdroogde en aankleedde, bleken de vrouwen al vertrokken. Dat vonmd de man al vreemd. Toen tien minuten later de echte Thuiszorg arriveerde, begreep de man dat hij was opgelicht. Er bleek zo’n 1500 euro uit zijn huis te zijn weggenomen.

De politie is een onderzoek gestart om de identiteit van de twee dames te achterhalen. De dames hadden een getinte huidskleur en droegen een lange, zwarte jurk en een hoofddoek. Zij zijn ongeveer 1,60m lang.

Getuigen gezocht
Heeft u zaterdagochtend in de omgeving van de Patijnstraat deze twee dames zien lopen of heeft u andere informatie die van belang kan zijn, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u ook bellen met M. via 0800-7000.

Vraag om legitimatie
Oplichters gebruiken vaak smoesjes om bij mensen binnen te komen en ogen vaak betrouwbaar. Ze komen bijvoorbeeld de meterstand opnemen, vragen of hun kind even bij u mogen plassen of doen zich voor als de thuiszorg. Verwacht u geen bezoek, doe dan niet open. Verwacht u wel iemand, vraag om legitimatie. Voor meer informatie en tips, zie www.politie.nl/themas/babbeltruc.

Bron: Politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.