EvenementenHulpverleningOnderzoekPersberichtenPolitie

90 overtredingen bij grote fiets controle | Marconiplein Rotterdam

Rotterdam – Op dinsdag 31 oktober heeft de politie een gerichte controle op fietsverlichting uitgevoerd op het Marconiplein.

Het hoofddoel van deze actie was het controleren van fietsverlichting en het vergroten van bewustwording over het belang van goed functionerende fietsverlichting onder zoveel mogelijk weggebruikers.

Tijdens de controle werden in totaal 286 fietsers gecontroleerd. Verontrustend genoeg bleken 90 fietsers niet veilig over straat te gaan. Van deze groep hadden 51 fietsers geen werkende fietsverlichting, terwijl 39 fietsers slechts één werkend licht hadden. Geen of te weinig lampjes op de fiets? Dan kreeg je ze en kon je die gelijk aan je fiets bevestigen en doorfietsen.

Mankeerde er nog andere zaken aan je fiets? Een fietsenmaker hielp je daar gelijk ook mee. Dat allemaal tijdens een goed gesprek over het belang van goede verlichting om het verkeer veilig te houden.

Het naleven van de voorschriften met betrekking tot fietsverlichting is cruciaal voor de veiligheid van zowel de fietser zelf als voor andere weggebruikers. Een goed zichtbare fiets vermindert aanzienlijk het risico op ongevallen, vooral tijdens de donkere herfst- en wintermaanden. Daarom zal de politie komende weken en maanden vaker zulke acties houden.

Mark Harbers, Minister van Infrastructuur en Waterstaat, en Vincent Karremans, Wethouder Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit bij de Gemeente Rotterdam, waren bij de actie aanwezig.

Foto’s: Politie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.