Verdachten aangehouden voor handel in harddrugs | Rotterdam
Rotterdam – Rechercheurs van de politie Rotterdam hebben donderdag naar aanleiding van een langer lopend onderzoek een inval gedaan in een flat aan de Beijerlandselaan. Tevens zijn er drie verdachten aangehouden. In de woning zijn versnijdingsmiddelen en vermoedelijk ook hard drugs gevonden. Het onderzoek is een vervolg op eerdere onderzoeken naar leden van een familie die enige maanden geleden werden aangehouden. (Zie persbericht 30 april.) De verdachten zijn dinsdag voorgeleid en voor 14 dagen in bewaring gesteld.
In aanloop naar deze inval en de aanhouding van de drie verdachten, werden woensdag twee klanten aangehouden die kort daarvoor in genoemd pand drugs hadden gekocht. Het ging om een Belg en een Portugees van 36 en 45 jaar oud.
Donderdag is vervolgens een inval gedaan in het pand aan de Beijerlandselaan, nadat kort daarvoor drie verdachten in Rotterdam Noord waren aangehouden. Het betreft Rotterdammers in de leeftijd van 52, 42 en 44 jaar oud. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het binnengevallen pand bleek een versnijdings- en dealpand te zijn, waar enkele kilo’s met poeders (versnijdingmiddelen en vermoedelijk harddrugs) zijn aangetroffen, maar ook een weegschaal, een mixer etc.
Onder leiding van de rechter-commissaris werden ook de woningen van de verdachten doorzocht. In de berging van de woning van een van de drie verdachten werden ook versnijdingmiddelen, vermoedelijk harddrugs en een drugspers aangetroffen. Verder zijn er ongeveer 25 mobiele telefoons, SIM-kaarten, laptops, navigatie-apparatuur, sieraden en totaal bijna 8.000 euro gevonden. Al deze goederen zijn in beslag genomen en medewerkers van de Forensische Opsporing stelden sporen veilig. De drie verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee klanten zijn inmiddels met een dagvaarding heengezonden.
Ondermijning
De instap sluit aan bij de bredere aanpak van de politie en het Openbaar Ministerie om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. De vermenging van boven- en onderwereld vormt een bedreiging voor de Nederlandse samenleving. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financien, vergunningen en huisvesting. Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van de politie, het OM, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, Justitie in het buitenland en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.
Bron & Foto’s: Politie