Aanhoudingen bij OV-controle in Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft in samenwerking met de NS, RET, Stadsbeheer Rotterdam en Pro-Rail op vrijdag 12 september vanaf 16.30 uur tot 23.00 uur op en rond station Rotterdam Alexander een grote gezamenlijke controle gehouden. Deze actie was in het kader van het Lokaal Veiligheidsarrangement van de gemeente Rotterdam om de veiligheid van reizigers, personeel en ondernemers op en rond station Rotterdam Alexander te vergroten.

Reizigers in treinen en metro’s zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Als men geen geldig vervoersbewijs bij zich had werd gevraagd direct uit de trein of metro te stappen zodat er geen vertragingen ontstonden.

Resultaten

  • 30 treinreizigers waren niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs, hiervoor zijn ze door NS medewerkers bekeurd. Bij de in- en uitgangscontrole van het perron werden 50 reizigers teruggestuurd.
  • Van de in de metro’s gecontroleerde reizigers hadden 23 mensen geen vervoerbewijs en zij werden door RET-medewerkers bekeurd. Ook werd bekeurd voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.
  • Stadsbeheer bekeurde vijf foutparkeerders.
  • Medewerkers van Pro-Rail hebben op en rond het spoor verschillende staandehoudingen gedaan voor de wet personenvervoer nadat zij zich onttrokken aan de controle. Er werden driemensen bekeurd.
  • De politie heeft twee aanhoudingen verricht. Een voor het beledigen van een politieambtenaar en een voor het mishandelen van een NS medewerker. Verder zijn 20 bekeuringen uitgeschreven voor uiteenlopende overtredingen zoals het veroorzaken van overlast en niet tonen van een identiteitsbewijs. Negen mensen stonden gesignaleerd, zij betaalden hun openstaande boete alsnog. Er zijn twee auto’s in beslag genomen, een vanwege een openstaande boete van € 2.398 en een vanwege een belastingschuld.

De controleactie werd door 60 medewerkers van diverse diensten uitgevoerd. Eerder zijn soortgelijke acties gehouden in Alkmaar, Almere Amsterdam, Rotterdam Zuid en Hoorn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.