Agent in hand en rug gestoken door baldadige jeugd | Leerdam

Leerdam – Een agent in burger is in de nacht van zaterdag op zondag 12 juli gewond geraakt aan hand en rug bij een steekincident op de Iepstraat. Een 17-jarige jongen uit Leerdam is aangehouden.

Agenten in burger waren aan het surveilleren en zagen kort na middennacht een groepje baldadige jongeren. Zij trokken door de wijk heen, waarop agenten besloten de groep in de gaten te houden. Op de Europaplein ontstond een woordenwisseling tussen één van de jongens uit de groep en de agent die hen in de gaten hield. Een andere jongen bedreigde de agent vervolgens een mes. De agent trok zich, in verband met zijn eigen veiligheid, hierop terug echter werd door de groep achter na gezeten. Op de Iepstraat wordt de agent te hulp geschoten door een collega. Hij zegt dat hij van de politie is en er ontstaat een handgemeen met de jongen met het mes. De jongen ziet hierbij kans de agent te steken in hand en rug. Agenten zien zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken waarop de jongen zich uiteindelijk over geeft en op de grond gaat zitten.

De agent die zijn collega te hulp schoot is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij maakt het na omstandigheden goed. De 17-jarige jongen uit Leerdam is aangehouden wegens poging doodslag en zit nog vast. Naar de andere jongens wordt nog gezocht. Eerste onderzoek heeft in ieder geval uitgewezen dat er een aantal auto’s is vernield op de route waar de jongeren hebben gelopen. Onderzocht wordt of dat deze groep hiermee in verband gebracht kan worden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: Politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.