Agenten belaagd in Rotterdam tijdens oud en nieuw | Riederlaan Rotterdam

Rotterdam – Ook dit jaar zagen velen de nieuwjaarsnacht als een vrijbrief om hulpdiensten aan te vallen. Een voorbeeld daarvan speelde zich af op de Rotterdamse Riederlaan. Twee agenten werden bekogeld met stenen en vuurwerk.

De twee ge├╝niformeerde agenten werden kort na middernacht naar de Riederlaan geroepen. Er zou daar een brand zijn ter hoogte van de kruising met de Overijsselstraat. Dat bleek het geval.

Het was een zelfgestookt vuur. De agenten zagen hoe een aantal personen uit een groep van 25 een aanhangwagen op dat vuur reden. De agenten stapten uit en dat was kennelijk waar de groep op had gewacht. De hulpverleners werden direct met stenen bekogeld, en geraakt. Ook werd er vuurwerk in hun richting gegooid en afgeschoten. Dit kwam heel dicht bij hen tot ontploffing. Koud tien minuten in het nieuwe jaar moesten de twee al spoedassistentie oproepen door een groep zonder goede voornemens voor 2017.

Er kwam direct een groot aantal eenheden ter plaatse en de groep sloeg op de vlucht, maar een 19-jarige Rotterdammer, notoir overlastgever in de buurt werd aangehouden voor de belaging. De aanhangwagen, van buurtbewoners, ging in vlammen op.
Krispijn, Spangen en Zuid
Korte charges door de Mobiele Eenheid brachten ook (onder andere) in Dordrecht Krispijn, Rotterdam Spangen en in Rotterdam-Zuid weer orde onder groepen jongeren die vernielingen pleegden en vochten.  De 1100 ingezette politiemedewerkers hadden al met al een drukke nacht samen met de vele andere hulpverleners in de eenheid en het land.

Bron: Politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.