Autodealer decor oefening brandweer Albrandswaard | Poortugaal

Woensdagavond 8 April werd de vrijwillige brandweer van Albrandswaard rond 20:00 uur gealarmeerd voor een automatische brandalarm bij autodealer Net car aan de Ambachtsstraat in Poortugaal.

Ter plaatse bleek de eigenaar van het bedrijf al aanwezig te sein en stond deze langs de kant van de weg met een gewonden man in zijn handen.

De gewonden man bleek een inbreker te zijn die in het pand had ingebroken en daarna de werkplaats van het bedrijf in brand had gestoken.

De brandweer heeft het slachtoffer overgenomen en een ambulance laten komen. De aanvalsploeg is het pand binnen gegaan om te onderzoeken waar de brand zich precies bevond.

Tijdens de zoekactie naar de brand werd er een harde knal gehoord in het pand. De bevelvoerder raakte hierna het contact met zijn aanvalsploeg kwijt en schaalde op naar middelbrand waarna al snel grote brand werd gemaakt.

De aanvalsploeg bleek door een explosie in het pand te zijn gewond geraakt. De 2 collega’s die nog buiten stonden kregen de opdracht om hun vermiste collega’s te zoeken.

Inmiddels was toen ook de 2e tankautospuit ter plaatse en zijn ook die het pand ingegaan. Na een paar minuten werden de gewonden collega’s gevonden en naar buiten gebracht.

Nadat de gewonden collega’s waren overgedragen aan het ambulance personeel en de brand was geblust. Werd het sein einde oefening gegeven.

De brandweer heeft in het bedrijf nog nagepraat over de oefening en zijn hierna retour kazerne gegaan.

Foto’s: Kevin Schenk

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.