Automobilist aangehouden na achter laten zwaargewonde vrouw | Aveling Hoogvliet

Hoogvliet/Amsterdam – In de vroege ochtend van zaterdag 8 oktober, om 06.00 uur, raakt een 37-jarige scooterbestuurster uit Hoogvliet ernstig gewond bij een aanrijding op een kruising aan de Aveling. De bestuurder van de auto stopt niet, maar rijdt door.

Gelijk na de aanrijding bellen getuigen de hulpdiensten. De vrouw is aanspreekbaar maar heeft meerdere verwondingen. Zij wordt naar het ziekenhuis gebracht. 

Intussen wordt het onderzoek gestart en de auto getraceerd die vermoedelijk de veroorzaker is van het ongeval. Die blijkt al op een aanhanger onderweg te zijn naar een andere locatie.

Ter hoogte van Amsterdam is er contact met de bestuurder van de zogenoemde ‘autoambulance’ die de betrokken auto vervoert. Hij wordt geinstrueerd om naar een plek te rijden waar hij wordt opgewacht door ingeseinde Amsterdamse agenten. Zijn bijrijder blijkt de bestuurder te zijn van de auto die wordt gekoppeld aan de aanrijding. Deze bijrijder is aangehouden op verdenking van het veroorzaken en het verlaten van een plaats ongeval. Er wordt onderzocht of hij mogelijk ten tijde van het ongeval onder invloed was van verdovende middelen.

Verkeersspecialisten onderzoeken de aanrijding en de omstandigheden waaronder die plaats vond. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

De aangehouden automobilist is een 24-jarige man uit Spijkenisse.

Bron: Politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.