cocaïneDrugsHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitie

Bestuurder onder invloed, rijdt met 140 km/u met kinderen op de achterbank | A13 Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft na een achtervolging, een automobilist op zondagavond 31 maart aangehouden.

De politie wilde de automobilist op de A13 controleren en gaf op de A13 een teken dat de automobilist hen moest volgen naar een veilige locatie. De man met twee kinderen op de achterbank, gaf in eerste instantie hier gehoor aan en volgde het politievoertuig.

Bij de afrit op de A13 besloot de man ineens te keren en met hoge snelheid door te rijden. De politie heeft de achtervolging gestart en hierbij werden snelheden van 140 kilometer per uur gehaald en gevaarlijk rijgedrag door de automobilist.

De man nam de afrit bij Feyenoord en kon uiteindelijk bij de kuip worden klemgereden door de politie. Er waren twee kinderen op de achterbank van zijn auto die niet in de gordel of een kinderstoel zaten.

Bovendien bleek uit een speekseltest dat de bestuurder onder invloed van cannabis was. De man mocht iemand eerst bellen om de twee kinderen op te halen. Nadat deze persoon was aangekomen en geen identiteitsbewijs wilde tonen, gingen beide mannen in gevecht met de politie-agenten.

Om beide mannen onder controle te krijgen, heeft de politie uiteindelijk een stroomstootwapen moeten inzetten. De politie heeft de automobilist aangehouden en de tweede man kreeg een boete voor het weigeren van zijn identiteitsbewijs en mocht hierna de twee kinderen meenemen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.