AanrijdingAmbulanceBrandweerHulpverleningOnderzoekOngevalPersberichtenPolitie

Voorbijganger zwaargewond bij botsing bezorgbus en tram | Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam – Een 70-jarige vrouw uit Rotterdam is donderdagochtend zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Zaagmolenstraat na een botsing tussen een tram en een bus van een bezorgdienst.

Het slachtoffer is een voorbijganger die vermoedelijk door de bezorgbus werd aangereden. Ze was aanspreekbaar toen ze naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Even voor het middaguur botsten de tram en de bus van de bezorgdienst op elkaar, waarna de bus vermoedelijk doorschoot. Daarop raakte de bus een voorbijganger die vervolgens tussen het voertuig en de gevel van een huis bekneld raakte. Daarbij raakte ze ernstig gewond. Hulpdiensten waren snel ter plaatse en een mobiel medisch team ondersteunde bij de eerste hulp die werd verleend. Toen het slachtoffer gestabiliseerd was, werd ze voor verdere behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Onderzoek

Verkeersspecialisten doen onderzoek naar de toedracht. Daarbij wordt gekeken naar de positie van de tram en de bus tijdens de botsing en de rol van de bestuurders. In het belang van dat onderzoek en ook in het kader van rechtsbescherming, is de bestuurder van de tram aangehouden. De Zaagmolenstraat is afgesloten voor onderzoek.

Bron: Politie | Foto’s: Jessy

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.