AllesBrandweerGebouwbrandGrote BrandHulpverleningMiddel BrandOnderzoekPolitie

Brand in wooncomplex voor studenten | Coolhaven Rotterdam

Rotterdam – Een korte brand in een wooncomplex voor studenten aan de Coolhaven in Rotterdam heeft op 14 december tot de evacuatie van 70 bewoners geleid. Niemand raakte bij de brand gewond en na een paar uur konden alle geëvacueerde bewoners weer terug.

Rond 02.00 uur brak de brand uit op de begane grond van het complex, waarna de rook zich via de liftschacht door het gebouw verspreidde. Uit voorzorg werden de bewoners van de woningen rond de betreffende liftschacht uit hun woningen gehaald. Door de grootte van het gebouw, de hoeveelheid evacués en de mogelijkheid van meerdere gewonden besloot de brandweer op te schalen. Uiteindelijk bleek niemand gewond. Eén bewoonster met astma werd uit voorzorg met haar kindje naar het ziekenhuis gebracht, maar beiden mankeerden niets.

Ventileren
De brandweer was de brand snel meester en kon daarna overgaan tot het ventileren van het betref-fende deel van het complex. De brandweer mat meermalen of er gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide was vrijgekomen, wat niet het geval bleek. De bewoners, die kalm hun woningen hadden verlaten werden gedurende enkele uren in bussen van de RET opgevangen. Rond 05.30 uur konden zij hun woningen weer in. De Coolhaven was ter hoogte van het incident enige uren verminderd toegankelijk. Gezien het tijdstip waarop de brand(bestrijding) plaatsvond, leverde dat geen verkeersproblemen op.
De oorzaak van de brand is onbekend. Politie en brandweer doen hiernaar onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.