Search in:

Brandweer Albrandswaard en Hoogvliet halen paard uit sloot | Poortugaal

POORTUGAAL – Vrijdagavond 6 november werd de vrijwillige brandweer van Hoogvliet rond 17:35 uur met gepaste spoed gealarmeerd voor een hulpverlening dier in nood op de Hoogvlietsekerkweg in Hoogvliet.

Aanrijdend naar de melding kregen zei via de meldkamer te horen dat het aan de Poortugaal kant bleek te zijn. Ter plaatse bleek een paard in het sloot te zijn gevallen, om bij het paard te komen dat in een sloot achterin een weiland lag, moesten zei eerst door een modderige gedeeld.

De vrijwilligers van Hoogvliet hebben eerst de situatie bekeken en daarna een paar pogingen met geprobeerd het paard door middel van blusslangen en mankracht eruit te trekken. Helaas lukte dit niet met aantal mensen wat er op dat moment ter plaatse was en vroegen zei aan de meldkamer of het vrijwillige brandweerkorps van Albrandswaard met spoed ter plaatse kon komen om te helpen.

Deze werden 18:30 uur met spoed gealarmeerd en hebben de collega’s van Hoogvliet geholpen met het eruit trekken van het paard en dit lukte na 2 pogingen. Een vee arts die ook gealarmeerd was heeft het paard nagekeken waarna deze met de eigenaresse mee mocht.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *