Brandweer Albrandswaard houdt grote oefening bij Villa Maja | Rijsdijk Rhoon

Rhoon – woensdagavond 4 November werd de brandweer van Albrandswaard met twee tankautospuiten rond 19:50 uur met spoed gealarmeerd voor een melding gebouwbrand op de Rijsdijk .

Ter plaatse sloegen de vlammen uit particuliere zorgvilla Maja en kwam hierbij grote rookontwikkeling vrij. De brandweermannen zijn meteen het pand ingegaan voor een verkenning en kwamen hierbij meerdere mensen tegen die door het vuur het pand niet op tijd heeft kunnen verlaten.

De brandweermannen hebben hun naar buiten gebracht en overgegeven aan het ambulance personeel dat ook ter plaatse kwam. Ondertussen was de brand opgeschaald naar grote brand en grip 1 omdat er meerdere slachtoffers waren.

Helaas heeft de brandweer ook drie overleden slachtoffers uit het pand moeten halen. De BHV van Villa Maja had de overige bewoners zelf op tijd uit het pand kunnen krijgen. De brandweer gaf rond 20:45 uur brandmeester.

Gelukkige bleek het om de oefening te gaan. De bewoners en personeel van de zorgvilla en de brandweer weten nu wat ze moeten doen als er echt brand uitbreekt. Iedereen kijkt terug op een geslaagde oefening.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.