Brandweer Albrandswaard redt paard na 2 uur uit sloot | Kerklaan Rhoon

RHOON – Zondagavond 19 juni kreeg de brandweer van Albrandswaard rond 20:30 uur de melding van een dier in nood op de Kerklaan in Rhoon.

Ter plaatse bleken omstanders een paard die in de sloot was gevallen te hebben gevonden, omdat het paard niet op eigen kracht uit de sloot kon komen hadden zij de brandweer gebeld. De vrijwillige brandweer zag al snel dat het moeilijk was om met brandweerslangen het paard op de kant te trekken en vroeg hierom de brandweer van Vlaardingen ter plaatse met hun hulpverleningsvoertuig waar een kraan op zit. De Brandweermannen van Albrandswaard en Vlaardingen hebben na diverse pogingen een dierenarts ter plaatse laten komen.

De dierenarts heeft na overleg met de brandweer het paard verdoofd en een plan van aanpak gemaakt met de bevelvoerders van de brandweerkorpsen. Rond 22:40 uur kreeg de brandweer geholpen door omstanders het paard op het drogen. De brandweer kreeg na afloop een groot applaus van de omstanders en heeft hierna het paard, dat erg geschrokken was, overgedragen aan de eigenaars.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.