AllesBrandweerPersberichten

Brandweer Schiedam betrekt nieuwe kazerne | ’s Gravelandseweg

SCHIEDAM – Zaterdagochtend 4 januari om 08.00 uur zijn de kazernes Schiedam en Laanslootseweg (Rotterdam-West) samengevoegd.

Daarbij hebben ze ook gelijk intrek genomen aan de nieuwe kazerne aan de ’s-Gravenlandseweg in Schiedam. In de laatste dagen van 2013 hadden de vrijwilligers van Schiedam al intrek genomen in de nieuwe kazerne.

In juni 2010 is het besluit genomen door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om deze kazernes samen te voegen op een nieuwe locatie. Hiermee gaat een besparing van €2,2 miljoen gemoeid. Door de ligging aan de uitvalswegen en aan de voet van de opritten van de A20 wordt de brandweerzorg gewaarborgd aldus burgemeester Aboutaleb op vragen van Leefbaar Rotterdam in 2010. De nieuwe locatie ligt ongeveer 150 meter af van de ideale locatie voor de kazernespreiding.

Op vrijdag 12 juli 2013 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe kazerne door de Schiedamse burgemeester C.H.J. Lamers en een brandweer officier van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De firma v/d Tempel heeft het ontwerp en de bouw van de kazerne verzorgt.

De kazernes aan de Laanslootseweg, Rotterdam en de oude Schiedamse kazerne aan de Breedstraat zijn bij het in gebruik nemen van de nieuwe kazerne gesloten. Het verzorgingsgebied van de voormalige kazerne Laanslootseweg wordt grotendeels overgenomen door de nieuwe kazerne Schiedam. Delen van het verzorgingsgebied zullen echter overgenomen worden door de kazernes Baan (Rotterdam centrum) en Frobenstraat (Rotterdam Noord).

Foto’s: Jan Zeer

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.