Brandweerman gewond bij uitslaande woningbrand | Rozenburg

ROZENBURG – Zaterdagochtend 27 september is er een felle brand uitgebroken in een woning aan de Iependaal, het betreft een uitslaande brand.

Omstreeks 07:05 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Iependaal in Rozenburg. Al snel bleek dat het vuur snel om zich heen greep en werd het sein “Middel brand”, en zelfs even later “Grote brand” gegeven.

De hulpdiensten werden ter plaatse met een felle uitslaande woningbrand geconfronteerd, een woning op 4e verdieping van de flat stond geheel in lichtelaaie en er was sprake van een enorme rookontwikkeling. Hulpdiensten hebben de flat ontruimd.

Inmiddels waren de meeste vlammen er rond 07:45 uur af, wel zat de brand nog in de muren van het gebouw. Een speciaal brandweersysteem, genaamd “De Cobra” is ook opgeroepen. Dit is een blussysteem dat dwars door muren heen kan spuiten zodat de brandhaarden goed bereikbaar zijn.

De brand werd door een explosie veroorzaakt, geen van de bewoners raakten gewond. Wel raakte een brandweerman tijdens de inzet gewond, deze is met verwondingen aan zijn hand naar het ziekenhuis gebracht.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.