Coronaregels en vuurwerkverbod geen prioriteit, brandweer in gepantserd voertuig

Tijdens de jaarwisseling heeft handhaving van de aangescherpte coronamaatregelen en het vuurwerkverbod niet de hoogste prioriteit van de politie.

Voorop staat het garanderen van de veiligheid van hulpverleners als brandweer en ambulancemedewerkers. Op de tweede plaats staat de veiligheid van burgers.

De politie verwacht een jaarwisseling vergelijkbaar met twaalf maanden geleden. Ook toen was er een vuurwerkverbod en een lockdown van kracht. Wel maakt de politie zich zorgen om “het verzet van een aantal groepen die demonstraties proberen te kapen” en zwaar geweld gebruiken tegen de politie.

Brandweer in gepantserd voertuig

De Rotterdamse brandweer rijd deze jaarwisseling met een gepantserd voertuig. Zeker één brandweerwagen is volledig voorzien van tralies bij de ramen. Ook zit er een extra beveiliging op de deuren, waardoor deze minder snel en soepel open kan. Waar de brandweer weet dat het spanend word deze jaarwisseling zal die voertuig er heen gaan.

De reden dat de brandweer een voertuig hiervan heeft moeten voorzien is omdat ze op 19 november totaal werden verrast door de rellen op de Coolsingel in Rotterdam.


Vanaf 18:00 houd 112-Rijnmond je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de jaarwisseling in een liveblog op deze site.

Foto: Politie Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.