Dit jaar forse geweldstoename, meer schietpartijen dan andere jaren | Rotterdam

Rotterdam – De politie in constateert dit jaar een forse geweldstoename dan in de jaren hiervoor. Tot 1 augustus waren er in Rotterdam 61 incidenten waarbij een vuurwapen of een explosief werd gebruikt. In 2021 waren dat er in dezelfde periode 39.

De politie meld dat in juli al tien keer verschillende woningen het doelwit waren. Zeven keer ging het om een beschieting, drie keer werd een explosief gebruikt. 

De politie doet dan ook iedere keer groot onderzoek naar de incidenten en heeft inmiddels nu zes verdachten aangehouden voor drie van de tien incidenten. Ook uit het onderzoeken komt naar voren dat het schieten op een woning of het plaatsen van een explosief vaak een signaal is. De intentie is niet om een persoon te raken, maar om duidelijk te maken dat het beoogde doelwit actie moet ondernemen, bijvoorbeeld het betalen van een schuld of het leveren van verdovende middelen. 

Vaak als het doelwit dan zijn schulden heeft afgelost, dan ziet de politie dat de incidenten afnemen. De politie heeft dit vandaag aan de gemeenteraad in een brief bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.