AllesHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieschietpartijVechtpartij

Dronken 42-jarige man schiet op zijn vrouw in woning | Beatrixstraat Poortugaal

Poortugaal – Dinsdagavond 4 mei rond 22:30 kregen we een melding aan de Beatrixstraat in Poortugaal.

Daar zou een ruzie gaande zijn in een woning tussen man en vrouw. Ter plaatse gekomen bij de woning, zagen we een vrouw buiten staan. Zij verklaarde dat er ruzie was omdat haar man wederom had gedronken.

Toen we de woning binnen liepen om verder in gesprek te gaan met de betrokkenen, zagen we een vuurwapen op de tafel liggen. Zowel de man als vrouw zijn meteen naar buiten gehaald.
Hierop verklaarde de vrouw dat het vuurwapen van haar man was en dat zij door hem was beschoten tijdens hun ruzie. De vrouw is gelukkig niet gewond geraakt. De vrouw heeft aangifte gedaan tegen haar partner.

De verdachte, een 42 jarige mannelijke inwoner van Poortugaal, is door de ons aangehouden. Direct na de aanhouding heeft er een zoeking plaats gevonden in de woning. Tijdens deze zoeking werd er nog een vuurwapen aangetroffen.

Een collega van de hondenbrigade, welke gespecialiseerd zijn in het onderzoeken en veiligstellen van vuurwapens, is ter plaatse gekomen. Na onderzoek bleken beide vuurwapens te gaan om twee balletjespistolen. Beide wapens zijn inbeslaggenomen.

De verdachte is ingesloten op het politiebureau en zal worden gehoord door onze recherche.

Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk!
Regelmatig worden we als politie straat geconfronteerd met personen die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet. Als er een melding binnenkomt van iemand rondloopt met een wapen wordt zo’n melding opgepakt volgens de protocollen van een echt vuurwapen. De politieagenten die de melding krijgen kunnen, afhankelijk van de casus en hun inschatting, een BTGV-procedure opstarten. BTGV staat voor “benaderingstechniek gevaarlijke verdachten”. De procedure houdt in dat wij ons dienstwapen mogen pakken en richten als dat nodig is en zelf schieten. Hoe erg zou het zijn als later blijkt dat het om een nep wapen gaat?

Bron: Politie Oude Maas

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.