AllesHulpverleningmisdrijfOnderzoekPolitie

Drukke nachtdienst voor diensthond Dino | Rotterdam

Rotterdam – Een man met een mes, een vuurwapenmelding en een inbraak. Van maandag op dinsdag kreeg diensthond Dino het flink voor zijn kiezen.

Rond half twaalf kwam de melding dat er en man met een mes aan het zwaaien was op de Dorpsweg in Rotterdam. Agenten gingen naar de genoemde locatie. Hier zagen ze een man met een mes. Getuigen gaven aan dat hij kort daarvoor een andere man bedreigd had. Zodra de man de agent met de diensthond zag liep hij met het mes op hem af. Middels een benadering techniek gevaarlijke verdachten (BTGV) werd hij gedwongen zijn mes weg te gooien. Dit weerhield hem er niet van om dreigend richting de agent te lopen. Ondanks diverse waarschuwingen liep hij door waarna diensthond Dino losgelaten werd.

De man, een 26-jarige Rotterdammer, kwam ten val. Hij probeerde de diensthond te wurgen maar dit lukte hem niet. Met behulp van agenten werd de man overmeesterd. Hij bleek flink onder invloed van verdovende middelen. De Rotterdammer is naar een politiebureau gebracht en ingesloten. Het mes in beslag genomen voor verder onderzoek.

Vuurwapenmelding

Daarmee was de avond nog niet afgelopen voor de diensthondengeleider en Dino. Niet veel later viel de melding dat er op het Amelandseplein een man zou lopen met een vuurwapen in zijn broeksband. Agenten reden hier naartoe en zagen op de Flakkeesestraat een man lopen die voldeed aan het gegeven signalement. Hij voldeed niet aan de aanwijzingen die de agenten gaven. Vervolgens ging de man met zijn hand naar zijn broeksband waarop de agent zich genoodzaakt zag een waarschuwingsschot te lossen. Hierop gaf de man zich over. Bij fouillering bleek dat hij geen vuurwapen bij zich droeg. Er werd verder onderzoek ingesteld naar de melding. Diensthond Dino werd ingezet om de melder te achterhalen. Hij werd niet meer aangetroffen maar het onderzoek naar deze persoon wordt voortgezet om te kijken waarom hij deze melding gedaan heeft.

Inbrekers

En nog was de avond niet voorbij voor Dino. Bij een inbraak in Rotterdam Noord dachten de daders er rustig vandoor te gaan. De politieagenten dachten daar anders over. Zij stelden een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werd ook de diensthond ingezet. Al snel vond hij twee daders die er vandoor wilden gaan. Dino beet er één zodat deze aangehouden kon worden. De ander gaf zich vervolgens over. Het tweetal is naar een politiebureau gebracht voor verder verhoor. Er wordt onderzocht of ze in verband gebracht kunnen worden met meer inbraken.

Bron: Politie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.