AmbulanceHulpverleningmisdrijfMishandelingOnderzoekPersberichtenPolitie

Elf politieauto’s en politiehelikopter ingezet nadat verwarde man uit ambulance springt | Poortugaal

Poortugaal – Een verwarde man is woensdagavond 10 januari uit een rijdende ambulance gesprongen en een woonwijk in gevlucht.

De man van 31 jaar oud was woensdag eerder op de dag aangehouden door de politie i.v.m. verward gedrag en overgebracht naar een politiebureau op Rotterdam-Zuidplein. Na een gesprek is besloten de man woensdagavond over te brengen naar de Antes kliniek aan de Albrandswaardsedijk in Poortugaal.

De man werd per ambulance onder begeleiding van de politie naar de Antes overgebracht. Eenmaal op de Schroeder van der Kolklaan in Poortugaal wist de man door een nog onbekende oorzaak uit de rijdende ambulance te springen.

De man vluchten vervolgens zonder kleding via een sloot de woonwijk in. De politie starten met elf auto’s en de politiehelikopter een zoekactie. Ook werd er een burgnetbericht uitgestuurd.

De man werd vervolgens na ongeveer een half uur aangetroffen in een weiland naast het defensieterrein aan de Schroeder van der Kolklaan. De man bleef hier zich flink verzetten en de politieagenten waren daarom genoodzaakt hun stroomstootwapen te gebruiken.

De man bleef zich hierna ook nog steeds verzetten en toen is besloten om een politiehond in te zetten om de man onder controle te krijgen, maar ook dit had geen effect. Na enige tijd is het toch gelukt om de man onder controle te krijgen.

De man is hierbij wel zwaargewond geraakt en is daarom met een ambulance via een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanhouding raakte ook twee politieagenten gewond.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.