Feyenoord wint voor de twaalfde keer de KNVB-beker | Rotterdam

ROTTERDAM – Zondagavond 24 april heeft Feyenoord voor de twaalfde keer de KNVB-beker gewonnen in een thuis wedstrijd tegen FC Utrecht in de De Kuip aan de Stadionweg in Rotterdam. De Rotterdammers veroverden de cup voor het eerst sinds 2008 door in de Kuip de finale tegen FC Utrecht met 2-1 te winnen. Het stadion van Feyenoord zat propvol en ook op het Stadhuisplein was het erg druk. Met ruim 50.000 personen in de Kuip en mogelijk duizenden supporters op het Stadhuisplein waren veel supporters getuige van de overwinning.

Gezellige drukte rondom Stadhuisplein
Rondom het Stadhuisplein was het een gezellige drukte. Supporters vierde luidkeels een feestje en ook de Hofplein fontein werd niet ontzien. Verkeersregelaars waren ingezet om het verkeer de andere kant op te begeleiden. De Coolsingel was voor de veiligheid van de mensen afgesloten.

Aantal aanhoudingen en een gewonde
De politie heeft 15 supporters voorafgaand aan de wedstrijd aangehouden. Zo werd er op de Bree een ME-bus bekogeld met blikjes en vuurwerk en ontstond er opstootje. Een man raakte daardoor gewond aan zijn hoofd. De aangehouden supporters zijn zowel van Feyenoord als FC Utrecht. De politie meld dat er zo 45 mensen vanavond zijn aangehouden.

Maandag huldiging op Stadhuis
Het Feyenoordteam zal morgen omstreeks 11.30 uur worden gehuldigd op de Coolsingel. Een driehoek van Burgemeester Aboutaleb, een hoofdofficier van justitie en een politiechef gaven afgelopen week al groen licht om een huldiging te organiseren. De Coolsingel zal vroeg in de ochtend al worden afgesloten en mogelijk tot het einde van de dag dicht blijven. Zo kunnen de spelers van het team veilig worden gehuldigd op het balkon van het stadhuis. Naar verwachting komen er enkele tienduizenden supporters het team toejuichen. De politie zal zowel herkenbaar als onherkenbaar aanwezig zijn en ook handhaving van Stadstoezicht zullen een oogje in het zeil houden.

Bron: As Media | Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.