BrandweerBuitenbrandHulpverleningKleine BrandOnderzoekPersberichtenPolitieVoertuigenbrand

Flinke rookontwikkeling bij brand landbouwvoertuig op het weiland | Essendijk Rhoon

Rhoon – Een boer kreeg zaterdagmiddag 27 januari de schrik, toen zijn tractor tijdens werkzaamheden op het land in brand vloog.

Omstreeks 16.50 uur werden de vrijwillige brandweer van Albrandswaard en het Snel Interventie Voertuig van de beroepsbrandweer gealarmeerd voor een melding brand landbouwvoertuig op de Essendijk.

Bij aankomst stond er in een modderig weiland en ver van de weg een tractor volledig in brand. Aangezien het Snel Interventie Voertuig 4×4 is aangedreven, kon deze naar de tractor rijden en een eerste bluspoging uitvoeren. De vrijwilligers van brandweer Albrandswaard hebben in samenwerking met een jeep van een boer uit de omgeving voor de waterwinning zo 200 meter aan slang door het modderige weiland neergelegd.

Daarna hebben ze de bluswerkzaamheden van het snel Interventie Voertuig overgenomen. De gezamenlijke brandweer was inmiddels met een grote waterwagen gekomen, zodat de tankautospuit voldoende water zou krijgen.

De brandweer had het vuur na ongeveer drie kwartier onder controle en kon na de opruimwerkzaamheden rond 19:30 uur weer naar de kazerne terugkeren. De boer zal ervoor zorgen dat de tractor uit het weiland wordt gehaald.

De precieze oorzaak van de brand in de tractor is onbekend.

Foto’s: Facebook Brandweer Albrandswaard

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.