Geen categorie

Fotoshoot van nieuwe brandweerwagens voor de VRR

Rotterdam – Op een dinsdag werd er bijna de gehele dag een foto-shoot gehouden voor de nieuwe Brandweerauto’s van de veiligheidsregio Rijnmond..
Bij deze fotoshoot werd er gebruik gemaakt van de brandweerlieden van de brandweer kazerne Groene Tuin te gelegen in Rotterdam IJsselmonde.
De fotoshoot is voor aanleiding van de opendag op de locatie op een vrijdag 20 September, hierbij worden één of meerdere nieuwe voertuigen getoond die in dienst gaan treden bij de veiligheidsregio.

De veiligheidsregio krijgt maar liefst 45 nieuwe voertuigen, deze voertuigen zullen alle huidige voertuigen vervangen voor de nieuwste technologie en snufjes om het gemakkelijker te maken voor de brandweerlieden.

De vloot van 45 wagens worden elk verdeeld in drie uitvoeringen; 10 keer in een Tankautospuit (TAS) met een combinatie van een Hulpverleningsvoertuig (HV).
11 keer in een slagkrachtuitvoering (SK) en 24 keer in een gewone uitvoering.

Het gereedschap wat de brandweer meekrijgt om mee te werken is typisch Nederlands, net zoals de voertuigen zelf die speciaal ontwikkeld zijn door een Nederlandse Hulpverleningsbedrijf genaamd GEMCO gebaseerd op het chassis van een DAF LF.

Het gereedschap is het gereedschap waar de huidige brandweerkorpsen meewerken, genaamd Holmatro, hierbij kan u denken aan verschillende gereedschappen zoals een kniptang.

De achteropbouw is uitgevoerd met zeven rolluiken, 2000 liter watertank, 200 liter schuimvormend middel, 4 opstapkleppen voor de achteropbouw en rondom LED-verlichting. Op het dak is een arboladderrek geplaatst dit allemaal om het werk voor de brandweerlieden gemakkelijker te maken.

De wagens zelf worden onderhouden door de gemeente, onderdeel ROTEB.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.