Fraude met collecteren NNG | Rotterdam

Vanmiddag heeft stichting net niet genoeg aangifte gedaan bij de Politie Rotterdam Rijnmond i.v.m. identiteitsfraude.

Tijdens de collecteweek van het Oranje Fonds (20 t/m 25 oktober 2014) in het kader van NL Geeft mochten 4 organisaties, waaronder wij, collecteren in een aantal door het Oranje Fonds toegewezen wijken. Wegens een tekort aan vrijwilligers konden wij helaas niet collecteren in de door ons toegewezen wijk Groenoord.

Helaas is gebleken dat in de Noletbuurt (en mogelijk ook in andere wijken/straten) een persoon of meerdere personen uit naam van Stichting Net Niet Genoeg hebben gecollecteerd. Hierdoor zijn niet alleen wij benadeeld, maar zeker ook LETS Ruilwinkel, die daardoor een lagere opbrengst had en ook de inwoners van de wijk die in goed vertrouwen een donatie hebben gedaan, in de veronderstelling dat dit geld naar Stichting Net Niet Genoeg en het Oranje Fonds zou gaan.

Het misbruiken van onze naam en het collecteren zonder legitimatiebewijs is een strafbaar feit. Wij roepen iedereen dan ook met klem op:

Is er bij u in de week van 20 t/m 25 oktober gecollecteerd uit naam van Stichting Net Niet Genoeg? Heeft u wellicht een signalement? Kunt u de collectebus beschrijven? Neemt u dan vooral contact met ons op op emailadres info@netnietgenoeg.nl. We willen graag weten in welke straten er gecollecteerd is en mogelijk door wie.

Voor alle duidelijkheid: Collectanten die voor NL Geeft hebben gecollecteerd waren in het bezit van een groene collectebus zoals hieronder afgebeeld, een keycord met legitimatiebewijs en collecteerden in Schiedam namens LETS Ruilwinkel, Stichting Eigen Werk of Stichting Pimp Je Wijk. Is er bij u gecollecteerd voor Stichting Net Niet Genoeg? Neemt u dan contact op!

Namens Stichting Net Niet Genoeg, LETS Ruilwinkel en Politie Rotterdam Rijnmond alvast hartelijk dank!

Bron: Debles.com

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.