AllesOnderzoekPolitie

Gewapende man in Hogeschool Inholland blijkt loos | Rotterdam

Rotterdam – De recherche is een onderzoek gestart naar een valse melding. In de melding werd aangegeven dat er een persoon met een vuurwapen in een school aan de Posthumalaan was.

Gedetailleerde melding

Rond half zes kwam de melding binnen. Er werd gedetailleerde informatie gegeven in de melding. Zo werden er een naam en een lokaal genoemd. De persoon zou een vuurwapen bij zich dragen en dit gebruiken op het moment dat het tentamen niet goed ging.

Geen risico

Gezien de aard van de melding is er geen enkel risico genomen. Er werd een onderzoek ingesteld in de school. De etage waar de man zich zou bevinden werd gedeeltelijk ontruimd. Voor het onderzoek en de ontruiming is onder andere gebruik gemaakt van het arrestatieteam en de Regionale Interventie Eenheid. Om een eventuele vlucht te kunnen monitoren werd ook de politiehelikopter ingezet. In totaal waren er bijna 40 politieagenten ingezet.

Valse melding

Tegelijkertijd is er onderzocht of er een persoon was met de eerder genoemde naam en of hij zich had ingeschreven voor een tentamen. Na enige tijd werd duidelijk dat dit laatste niet het geval was. Er was niemand met deze naam in het gebouw aanwezig. Het ging dus om een valse melding.

Onderzoeksteam

Er is direct een onderzoeksteam gestart. Zij gaan onderzoeken wie deze melding gedaan heeft en wat de beweegredenen zijn.

Daarbij wordt gekeken of de kosten die gepaard zijn gegaan bij de politie inzet verhaald kunnen op de melder.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.