Gezellige drukte bij opendag brandweer | Hoogvliet

HOOGVLIET – Zaterdag 27 september is er op de grote parkeerplaats aan de Kouwenaardseweg in Hoogvliet, van 10:00 uur tot 16:00 uur een opendag gehouden van de Vrijwillige brandweer.

Het was de eerste keer dat de vrijwillige brandweer van Hoogvliet een opendag gaf. Er was van alles te doen, zo konden kinderen bij de jeugdbrandweer van Rotterdam verschillende blusspellen doen, op een springkussen springen en met een brandweerwagen mee.

Ook was de politie en het sigmateam aanwezig. Voor de ouders was er de hoogwerker van brandweer Spijkenisse gekomen. Met de hoogwerker konden de ouders samen met hun kinderen omhoog om de opendag vanuit de lucht te bekijken en over Hoogvliet heen te kijken.

Rond 12:00 uur gaf de jeugdbrandweer samen met de vrijwillige brandweer en het ambulance personeel een grote demonstratie. 2 auto’s waren met elkaar in botsing gekomen en was hierbij 1 auto in brand gevlogen. In de andere auto zat iemand bekneld.

De brandweer heeft het dak van de auto eraf gehaald en hierna het slachtoffer eruit gehaald. Na de grote demonstratie werd er 1 minuut stilte gehouden voor de brandweerman Pierre Janssen die tijdens het sporten aan een hartstilstand overleed.

Ook het cobrasysteem dat in de ochtend nog bij grote brand in Rozenburg stond, was aanwezig en gaf diverse demonstratie’s. Aan het einde van de dag heeft de brandweer allebei de demo auto’s in brand gestoken, Wat een spectaculaire effect gaf.

De brandweer en andere hulpdiensten kijken terug op een geslaagde eerste opendag in Hoogvliet.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.