AllesBrandweerGebouwbrandGrote BrandMiddel BrandOnderzoekPolitie

Grote brand verwoest surfschool | OostvoornseMeer

Oostvoorne – In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 januari is er door een nog onbekende reden brand uitgebroken bij een surfschool die aan de Noordoever bij het Oostvoornse Meer zit. De eerste brandweerwagen die aankwam trof het pand volledig in brand en schaalde meteen op naar middelbrand om meerdere wagens ter plaatse te laten komen.

Rond 5:00 uur gaf de brandweer grote brand en kwamen er ook collega,s uit Brielle, Hellevoetsluis, Zwartewaal, Rotterdam, Hoogvliet en Krimpen aan den IJssel helpen met het blussen van de brand en te voorkomen dat de brand zal overslaan naar een naastgelegen strandpaviljoen.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar het strandpaviljoen. Vlakbij de surfschool stond ook een aantal gastanks, die heeft de brandweer gekoeld zodat ze niet ontplofte. tijdens de brand is nog een tijdje sprake geweest van zogeheten vliegvuur. Dat betekent dat brandende deeltjes worden meegenomen door de wind. Die blies de boel richting de N15 en een aantal kleine strandhuisjes, maar die bleven gespaard.

De brandweer van Vlaardingen is ook gekomen om te helpen met het nablussen van de brand dat nog een aantal uur zal gaan duren. De politie zal samen met de brandweer een onderzoek instellen naar het ontstaan van de brand.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.