AllesOnderzoekPersberichtenPolitie

Lichaam vermiste Claudia Oskam in water aangetroffen | Zevenbergen

Zevenbergen – De politie heeft zondagavond 12 januari het lichaam van de vermiste Claudia Oskam in het water langs de Schansdijk aangetroffen nadat haar 39 – jarige ex-man had bekend haar vermoord te hebben en de plaats had aangewezen waar die haar lichaam had verstopt.

Vermissing 

Zaterdag 11 januari maakte de familie melding van de verontrustende vermissing van Claudia. In eerste instantie volgde een onderzoek naar de omstandigheden van haar verdwijning. Daarbij is onder andere uitvoerig gesproken met familieleden en buurtbewoners. De eerste bevindingen waren op dat moment aanleiding om haar te signaleren als vermiste persoon. Er was geen indicatie dat zij in de problemen zou zitten, suïdicaal of slachtoffer zou zijn van een misdrijf.

Verdenking

Zaterdagmiddag kreeg de politie nadere informatie waaruit bleek dat er verdenkingen ontstonden in de richting van de ex-man van Claudia en is de man opnieuw gehoord. Deze informatie leidde afgelopen nacht tot de arrestatie van hem. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Auto in beslag genomen

De auto van Oskam stond geparkeerd in de Veldkers in Zevenbergen en is in beslag genomen voor onderzoek. De auto is door een bergingsbedrijf overgebracht naar een politiebureau.

Foto’s: Kevin Schenk

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.