AmbulanceBrandweerGebouwbrandGrip 1Grote BrandGrotehulpverleningHulpverleningKleine BrandMiddel BrandMiddelhulpverleningOnderzoekPersberichtenPolitie

Honderd mensen uit flatgebouw geëvacueerd vanwege zeer grote brand | Maarten Harpertsz Trompweg Dordrecht

Dordrecht – Zo honderd mensen hebben maandagochtend 5 februari in alle haast hun flatwoning aan de Maarten Harpertsz Trompweg moeten verlaten.

Op de 11e verdieping van het flatgebouw is rond 0.20 uur een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. Brandweerlieden kwamen onmiddellijk met veel materiaal ter plaatse en schaalden op naar een grote brand en voor de coördinatie naar grip 1.

Bij aankomst van de brandweer was de brand overgeslagen naar andere verdiepingen er boven. Het was een uitdaging voor de brandweer om de brand op deze hoogte goed te kunnen bestrijden.

Na het inademen van rook zijn vijf personen door de ambulancedienst onderzocht. In een Hotel van de Valk zijn er opvangvoorzieningen voor de honderd bewoners geregeld en zijn ze met bussen hier naartoe gebracht.

De brandweer had de brand halve wegen de ochtend onder controle. De politie heeft veel aanwijzingen dat de oorzaak brandstichting is.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.