Jongen 17 na inbraakpoging aangehouden | Rotterdam

Rotterdam – Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is op 2 september op de Hoenlo aangehouden. De jongen zou kort daarvoor bij een woning in dezelfde straat hebben willen inbreken.

Een getuige hoorde een hard geluid van glasgerinkel en belde de politie. Agenten troffen de jongeman en een andere man op de Hoenlo aan en hielden beiden aan. De andere man bleek later niets met de inbraakpoging te maken te hebben en werd vrijgelaten. Bij de woning waar de inbreker had willen toeslaan werd een gebroken ruit en een breekijzer aangetroffen. De aangehouden jongeman zit vast voor verhoor.

Bel de politie
De politie is blij dat de alerte getuige 112 belde, zodat de inbraakverdachte snel kon worden aangehouden. Wie een persoon zich verdacht ziet gedragen, doordat deze bijvoorbeeld overdreven belangstelling heeft voor woningen of auto’s, kan gerust de politie bellen. Dat geldt ook na het horen van verdachte geluiden. Zo werd onlangs een verdachte in Rotterdam aangehouden die in woningen inbrak, nadat hij eerst een ruit ingooide. Als niemand reageerde op het glasgerinkel, sloeg hij vervolgens toe. In de nacht van zijn aanhouding werd wel op het glasgerinkel gereageerd en 112 gebeld. De politie kon hem snel aanhouden.

Meer informatie
Meer tips over het voorkómen van woninginbraak zijn vinden op politie.nl. Informatie over het bellen naar 112 is ook op politie.nl te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.