Kerk volledig verwoest door zeer grote brand | Zaandijkstraat Rotterdam

Rotterdam – Zondagavond 6 augustus is er in de Julianakerk kerk aan de Zaandijkstraat een uitslaande brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer bij de kerk op de Heijplaat stond deze al volledig in brand.

De brandweer schaalde snel op naar een zeer grote brand. Een groot aantal voertuigen en veel brandweerpersoneel kwamen ter plekke om de brand te blussen. Omliggende woningen werden ontruimd. Om de hulpverlening ter plaatse te coördineren werd er een GRIP 2 incident van gemaakt. Dit houdt in dat de brand een impact voor de omgeving heeft.

NL-alert
De brandweer heeft in de omgeving een NL-Alert verstuurd. Bewoners vanuit onder andere Rotterdam Centrum klaag de over overlast van de rook. Reden voor de brandweer om het NL-alert verzoek te versturen met advies om ramen en deuren gesloten te houden. Ook het Erasmus Mc had uit voorzorg het ventilatiesysteem gesloten. Vanuit onder andere Capelle aan den IJssel, Barendrecht, Schiedam, Vlaardingen en Lansingerland werd de brand waargenomen.

De brand zou in een oud orgel zijn onstaan, de eigenaar probeerde deze nog te blussen. De brandweer was uren bezig zijn met het blussen van de brand. De Julianakerk moet als verloren worden beschouwd. De kerkklok is deels ingestort. Een kraan heeft de de toren omgehaald.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.