Geen categoriemisdrijfPolitie

Kijvelanden herkent zich niet in vertrek personeel door wangedrag

FPC de Kijvelanden, onderdeel van Fivoor reageert op eerdere media-aandacht.

De TBS-kliniek herkent zich niet dat personeel vertrekt door wangedrag van TBS’ers in de TBS-kliniek.

”Werken in een tbs-kliniek betekent werken met een moeilijke patiëntendoelgroep met complexe problematiek. De medewerkers in de kliniek zijn goed toegerust en speciaal opgeleid om met dit type patiënten om te gaan. Zij volgen uitgebreide agressiehanteringstrainingen en oefenen regelmatig. Incidenten waarbij patiënten agressief gedrag vertonen komen echter voor, zoals in elke tbs-kliniek. Dit is inherent aan de doelgroep en hun problematiek. Fivoor heeft veel waardering voor het belangrijke en soms moeilijke werk dat medewerkers doen om de maatschappij veiliger te maken.

Ondanks dat medewerkers getraind zijn om goed om te gaan met agressie, kunnen incidenten met patiënten veel impact hebben op hen. Daarom staan management en medewerkers na een incident stil bij de eventuele effecten op medewerkers. Soms wordt in samenspraak de afweging gemaakt om tijdelijk op een andere afdeling te gaan werken. Als de behandelrelatie te ernstig verstoord is door een of meerdere incidenten kan de patiënt aangemeld worden voor overplaatsing. Deze afwegingen worden zorgvuldig gemaakt met daarbij het belang van medewerkers voorop.

Er is geen sprake van leegloop van personeel uit de FPC de Kijvelanden. Er zijn altijd medewerkers die kiezen voor een carrière elders en de kliniek verlaten, maar het verloop bij FPC de Kijvelanden is vergelijkbaar met het verloop bij andere forensische zorgorganisaties. ” Aldus FPC de Kijvelanden in hun reactie op de website.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.