AllesEvenementen

Koning Willem-Alexander opent tentoonstelling Kunsthal

Rotterdam – Z.M. Koning Willem-Alexander heeft op een dinsdagmiddag een nieuwe tentoonstelling in een vernieuwde Kunsthal geopend.
Het gaat hierbij om een tentoonstelling die beeld geeft van de Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen.

De kunsthal was in de voormiddag nog geopend tot 14:30. Hierna werd de kunsthal gesloten voor het publiek om voorbereidingen te treffen om de aankomst van de pers, genodigde en de koning zo goed mogelijk te laten verlopen.

Door de opening van de Tentoonstelling door de Koning waren er flink wat geïnteresseerden aan de voorzijde van de Kunsthal aan de Westzeedijk om een glimp op te vangen van de koning die rond 16:30 arriveerde bij de kunsthal.

In het museum werd Z.M. Koning Willem-Alexander rond geleid door de tentoonstelling wat een initiatief is van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, het vfonds en de BankGiro Loterij.
Het doel van de tentoonstelling is om de bezoeker mee te nemen naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen.
Achter elk voorwerp schuilt een verhaal die persoonlijke herinneringen, emoties, huivering en ontroering opwekken aan de jaren 1940-’45 of ook wel de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Na een rondleiding door het gebouw werd er nog even gedronken en werd Z.M. Koning Willem-Alexander nog even bijgepraat over diverse onderwerpen waarna hij weer vertrek omstreeks 17:30.

De tentoonstelling “De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen” is vanaf 5 februari te bezoeken in de Kunsthal.

Foto’s en tekst: Dennis Vervoorn

IMG_0287

IMG_0323

Willem

IMG_0349

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.