AllesOnderzoekovervalPolitie

Man aangehouden voor overvallen op pakketbezorgers

Rotterdam – De politie in Rotterdam heeft een 31-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van twee overvallen op pakketbezorgers in december. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft zijn voorlopige hechtenis donderdag met 30 dagen verlengd.

In de ochtend van 17 december belde een pakketbezorger aan bij een woning aan de Stellendamhof om een bestelling af te leveren. Een man deed open en vroeg het slachtoffer naar binnen te komen, wat hij deed. Daar werd de pakketbezorger door twee andere mannen overmeesterd en vastgebonden. De drie mannen beroofden hem vervolgens van zijn autosleutels en gingen er met zijn bestelauto vandoor.

Op zaterdagochtend 21 december moest een 27-jarige man een pakketje bezorgen op de Boomgaardsstraat toen er werd opengedaan door een man. De koerier werd binnengelaten en eenmaal binnen werd hij door een tweede man overvallen, daarbij werd hij bedreigd met een vuurwapen. Hij moest het pakketje afgeven en werd vastgebonden, waarna de daders er vandoor gingen met het pakketje en de auto van het slachtoffer.

Het Regionaal Overvallen Team startte een onderzoek naar de twee overvallen, dat leidde begin februari tot de aanhouding van de 31-jarige man. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overvallen en zit nog vast. Woensdag 12 februari werd in het onderzoek ook een 25-jarige Rotterdamse vrouw aangehouden op verdenking van heling. Zij is heengezonden in afwachting van verder onderzoek. Het onderzoek naar de overvallen wordt voortgezet, de politie is nog op zoek naar de andere verdachten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.