AanrijdingBerovingDiefstalHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitiewaterongeval

Man berooft pakketbezorger van busje en eindigt na achtervolging in sloot | Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De politie kreeg woensdagmiddag 28 februari melding van een gestolen voertuig. Een pakketbezorger bezorgde een pakket toen een man er met zijn bestelbus vandoor ging.

Al snel kreeg de politie zicht op het voertuig. En werd het snel duidelijk dat de bestuurder niet van plan was te gaan stoppen. Met gevaarlijke capriolen ging het voertuig ervandoor, met gevaar voor andere weggebruikers.

Tijdens een achtervolging luisteren collega’s van verschillende politie teams mee. Dit omdat een achtervolging door verschillende gebieden plaatsvindt, maar ook doordat er specialistische eenheden aansluiten. Bijvoorbeeld team verkeer voor het stoppen van een voertuig, maar ook een hondengeleider voor assistentie tijdens de aanhouding.

Nadat het gestolen voertuig meerdere malen geramd werd om het voertuig te doen stoppen bleef de bestuurder rijden.

Hierop ramde het gestolen voertuig ook meerdere politievoertuigen. Hierop is het gestolen voertuig in een sloot in Capelle aan den IJssel beland. De bestelbus liep vol water en zonk snel.

Wachtend op de brandweer en ambulance zijn collega’s van de zeehavenpolitie in waterpakken de sloot ingegaan. Zij hebben samen met de hondengeleider en politiehond de man uit het voertuig gehaald.

De man werd direct aangehouden en zal meerdere strafbare feiten ten laste gelegd krijgen, waaronder feiten uit de Wegenverkeerswet en het wegnemen van het voertuig.

Bron & foto’s: Politie Oude Maas

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.