41-jarige man overleden bij bedrijfsongeval op schip | Waalhaven Zuidzijde Rotterdam

ROTTERDAM – Zondagmorgen 19 mei is er een man zwaargewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De hulpdiensten werden rond 5:00 uur met spoed gealarmeerd voor een ongeval bij het water.

Ter plaatse bleek er een man die aan het werk was op een schip bij een bedrijf aan de Spakenburgweg zwaargewond te zijn geraakt bij een incident met een graafmachine op een schip. De man zat in eerste instantie bekneld maar bleek bij aankomst van de hulpdiensten al te zijn bevrijd.

Een klein schip van het bedrijf heeft de hulpdiensten op de Waalhaven Zuidzijde opgehaald en naar het incident gebracht. Na ongeveer een half uur heeft een schip van het havenbedrijf Rotterdam het zwaargewonde slachtoffer en de hulpdiensten naar de ambulance gebracht die op de Waalhaven Zuidzijde stond te wachten. De man is hierna met spoed overgebracht naar het Erasmus Mc ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval. De man zou aan zijn been gewond zijn geraakt.

Update 31 mei:

Zojuist is bekend gemaakt dat het slachtoffer van 41 jaar in het ziekenhuis is overleden.

Bij de overslag van goederen zou lading zijn verschoven, waarna de grijper omviel en de man raakte. Beide benen moesten worden geamputeerd om de man in leven te houden. Desondanks is hij alsnog aan zijn verwondingen overleden.

Foto’s: Kevin Schenk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.