ArrestatieteamHulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieschietpartij

Meerdere vuurwapens aangetroffen bij verschillende incidenten | Rotterdam

Rotterdam – Het afgelopen weekend heeft de politie Eenheid Rotterdam bij verschillende incidenten vuurwapens aangetroffen en veiliggesteld.

Op de Paltrokmolen in Ridderkerk werd vrijdagavond 31 mei na een overlastmelding een voertuig gecontroleerd. Hierbij is een geladen vuurwapen aangetroffen. De politie hield een verdachte aan.  

Op zaterdag negeerde een voertuig dat met hoge snelheid op de Claes de Vrieslaan reed een stopteken. Na een kortstondige achtervolging op het voertuig, gevolgd door een achtervolging te voet, trof de politie bij een van de verdachte een vuurwapen aan. Het wapen is veiliggesteld en twee verdachten zijn aangehouden.

Een derde vuurwapen is zondag in beslag genomen. Deze werd gevonden in een voertuig op de Argonautenweg die werd doorzocht i.v.m. een bedreiging met vuurwapen. Meerdere verdachte zijn hiervoor aangehouden. 

Melden helpt!
De aanpak van verboden wapenbezit is een prioriteit. Daarbij zijn tips van enorm belang. Heeft u kennis van vuurwapenbezit, meldt het. Zo helpt u mee om schietpartijen te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om te melden.

Als u uw tip deelt met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) via de speciale vuurwapentiplijn en kan door uw tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, komt u in aanmerking voor maximaal €750,- tipgeld. 

Uw tip wordt vertrouwelijk behandeld door TCI. Zij beschermen uw gegevens. De TCI tipgeldlijn is te bereiken op: 06-33236432. Uiteraard kunt u ook bellen met 0900-8844 en het mag ook anoniem via M. op 0800-7000 (u kunt dan niet in aanmerking komen voor het tipgeld).

Bron: Politie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.