AllesAmbulanceArrestatieteamBrandweerGrip 1Grip 2GrotehulpverleningHulpverleningLijkvindingMiddelhulpverleningmisdrijfOnderzoekPersberichtenPolitieReanimatieschietpartijTraumahelikopter

Meisje 16 en vrouw 34 overleden na schietpartij op zorgboerderij | Molensingel Alblasserdam

Alblasserdam – vrijdagochtend 6 mei heeft er rond 11:00 uur een schietpartij plaatsgevonden op de Molensingel.

De 38-jarige John S. uit Oud-Alblas valt met een vuurwapen de zorgboerderij Tro Tardi binnen en begint om zich heen te schieten. Een meisje van 16 jaar en een vrouw van 34 jaar worden geraakt door de kogels en overlijden meteen op de locatie. Een jongen van 12 jaar en een vrouw van 20 jaar worden ook geraakt en raken zwaargewond.

De schutter van 38-jaar verlaat hierna het terrein en vlucht de woonwijk in. Een arrestatieteam kan hem na enige tijd zoeken en aanhouden. John S. blijkt een bekende van de politie te zijn als verward en overlastgevend en heeft in 2017 nog een poging zelfmoord gedaan.

De hulpdiensten kwamen massaal naar de zorgboerderij en schaalde op naar Grip 1 en hierna naar Grip 3. De jongen van 12 jaar en vrouw van 20 jaar zijn met een ambulance via een spoedtransport overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Al snel verzamelen de familieleden van de slachtoffers en bewoners van de zorgboerderij zich op de Molensingel en werden zij opgevangen door de politie.

De politie is een groot onderzoek gestart naar de schietpartij.

Update: De man blijkt op 4 mei een eigenaar van een winkel in Vlissingen te hebben vermoord en was voortvluchtig.

Foto’s & video: Kevin

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.