Melding geluidsoverlast leidt naar 35 kilo hennep | Rotterdam

Rotterdam – Na een melding van stank- en geluidsoverlast vond de politie in een woning aan het Mijnsherenplein 35 kilo henneptoppen. Het bleek te gaan om een hennepdrogerij.

Een buurtbewoner had op basis van stank en een zoemend geluid het vermoeden van een hennepkwekerij in de bewuste woning. Hij waarschuwde de politie die poolshoogte nam in de woning. Daar troffen agenten zakken vol met gedroogde henneptoppen, klaar voor transport. Er was niemand in de woning aanwezig. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet verder onderzoek.

Omdat hennepkwekerijen en -drogerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 Р8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 Р7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.