Brandweeroefening

Nieuwe combinatie tankautospuit bezoekt Schiedam

De nieuwe Combinatie Tankautospuit van de Veiligheidsregio Rotterdam CT32-1 bracht vanmiddag een bezoekje aan Schiedam. De CT32-1 is een van de 45 nieuwe voertuigen die dienst zullen gaan doen in de veiligheidsregio. Daarvan zullen er 10 van deze voertuigen komen. De Combinatie Tankautospuit zal gedeeltelijk de oude vertrouwde tankautospuit (TS) vervangen en de hulpverleningsvoertuigen (HV). De wagens zijn speciaal ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Gemco op het chassis van een DAF LF.

 

De achterbouw bestaat uit zeven rolluiken met daarachter het vertrouwde gereedschap en boven de rolluiken zitten LED-lichten verwerkt. Op het dak zit een ladderrek gemonteerd. Daaronder zit een watertank goed voor 2000 liter en 200 liter schuimvormend middel.

 

Het voertuig bracht een bezoekje aan de kazerne Schiedam zodat het personeel kennis kon maken met een van de nieuwe voertuigen. DE CT32-1 zal de TS32-1 en HV32-1 van de kazerne Rotterdam Alexander.  We hopen op veel mooie uitrukken voor de CT32-1.

 

Tekst & foto’s: Jan Zeer

www.jzeer.eu

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.